Thursday 31 January 2008

Michael Jackson igjen

Og her - en liten smakebit fra livet i London:

http://www.youtube.com/watch?v=X6EDAZ3crdY

Dette er paa District Line.

beste gruppen

Sitter paa skolen naa, tar en pause for aa tine og toerke etter en veldig vaat oekt i Hampstead. Vi skulle bare finne horisonten i bildet, og trengte fantastiske telelinsen jeg fikk til jul av m&p for aa se gresstustene ordentlig - den hadde vi ikke paa tirsdag. Ene i gruppen min har samme kamera som jeg har, saa vi kan bare bytte rundt paa linser og kameraer - veldig elegant. Saa i allefall, vi maatte tilbake i dag. Vi var effektive og det gikk paa omtrent en time- halvanne, men da var vi helt gjennomvaate alle tre. Det var ganske sterk vind, circa 5 grader og MYE regn. Stedet vaart er en gressbakke med en gjoermesti som gaar ned midt i. Veldig sjarmerende om sommeren, ikke fullt saa sjarmerende i dag. Det pleier aa vaer masse folk der, i dag saa vi en person hle dagen. Det sier litt om vaeret, tror jeg. Gjennomvaate, frosne, alle tingene var vaate, fulle av gjoerme - ja.. Tror ikke jeg har vaert saa vaat siden jeg bodde i Bergen. Litt deilig egentlig, naa naar jeg begynner aa bli varm igjen. Flinke studenter som vi er dro vi rett til skolen, og skal lage masse tegninger ut fra all informasjonene vi har samlet siste ukene. Vi har garantert glemt et vesentlig maal eller to, men det faar saa vaere. Det er litt hardt aa vaere beste gruppen iblant...

Wednesday 30 January 2008

Michael Snow og Wavelength

Googlet Michael Snow og Wavelength, og viser seg at den versjonene jeg så er en han ga ut i 2002 som heter 'WVLNT' (Wavelength For Those Who Don't Have The Time) og er altså kortet ned til 15 minutter. I denne versjonen er flere lag av filmen lagt oppå hverandre, så resultatet bli ganske annerledes enn 1967-originalen. Må se den en gang også. Ellers kåret nr. 87 i 2001 Village Voice kritikernes liste over '100 Greatest Films of All Time' og 'preserved as a "masterwork" by the Audio-Visual Preservation Trust of Canada'.* Er visst andre som liker denne filmen også...






*Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Wavelength_%281966_film%29

(fotnote)

Leste akkurat gjennom siste blogpostene mine, og må medgi at jeg er blitt litt nerdete. De av dere som syns det er kjedelig trenger ikke kommentere altså. Jeg skjønner at masse filmtitler og bilder jeg har tatt selv er for spesielt interesserte...

Hampstead, foto og film

I dag var aller siste dagen av hele fotoprosjektet - som dere ser resultatet av nedenfor. Mye fint folk hadde laget - vi skal visst stille det ut i Spring House som er Department of Architecture and Spatial Design på London Met. Nå blir det litt pause på skolen; neste semester starter egentlig neste uke, men da reiser jo vi på field trip til Madrid, så vi begynner ikke på nye prosjekter før uken etter det igjen. Helt pause er det ikke, er jo i tillegg Hampsteadprosjektet som vi er midt oppi nå (for de av dere som var bekymret for at jeg skulle ha lite å gjøre) Vi har til og med fått en stamkafe i Hampstead Heath - eieren der vil at vi skal hjelpe han å 're-design' sjappa. Vi tenker fortsatt på det... Har egentlig ikke så mye å fortelle ellers, jeg har 'oppdaget' biblioteket på skolen - er selvfølgelig flere bibliotek på et så stort universitet som London Met., men vi har altså et veldig fint et to etasjer under klasserommet. De har en ikke så verst video- og dvdsamling, med litt nye filmer, en del gamle filmer og en del kunstfilmer. Veldig gøy å kikke i hyllene der; i dag tok jeg med meg 'Bully'(Larry Clark, 2001), 'The 400 Blows' (Francois Truffaut, 1961) og 'Comedie de l'Innocence' (Raoul Ruiz, 2000). Uten tv blir det mye film, bra og mindre bra - men da er det iallefall noen lunde bevisste valg av hva jeg ser - det er det jo ikke alltid med en tv til ens disposisjon. Så forresten en ganske fin kunstfilm av Michael Snow i går, Wavelength fra 1967. Tror den egentlig varer i 45 minutter der han bare zoomer inn kjempesakte. Høres kjedelig ut, men er mange lag med bilde og lyd, og er veldig vakker. Jeg så en 15 minutters versjon (syns den var lang nok), folk som er spesielt interesserte burde se den.

Med det er det rett til sengs, med en full dag i Hampstead i morgen å se frem til

Knowing London

Photomodule: Final hand-in 30/01/08
Make a series of 4-6 photographs (A4) and a text printed on a piece of coloured A4 paper.

















A city of asphalt, stone, metal and glass – built by humans.

Stop building, and nature will quietly creep in, almost unnoticed, and start taking over.










































































Monday 28 January 2008

Portfolio samples, random order



se for deg at hele klasserommet er dekket av leire, hvordan hadde det blitt nedslitt da?

tegning og fotografier




















studie av leireavtrykk

knyttneve i bordet

kull, oljepastell og penn



















skisser av et eple, fem biter
blyanttegning





















Jeg ga alle i klassen et eple som de fikk ta en bit av. Så tok jeg gipsavstøpninger av alle eplene. Resultatet der du her, ble 16 små skulpturer, alle av epler men likevel er alle litt forskjellige.

fotografi


















bit av eple nr. 15

materiale: gips
fotografi




















studie av avstøpning av munnen min, av alginate


tegning




















avstøpning av innsiden av hånden min

fotografi
materiale: alginate












Januar - en oppsummering

Godt nyttår!

Har blitt en veldig lang juleferie for bloggen - men skal prøve å skrive litt oftere nå. En oppsummering av januar:
  • Nyttårsaften ved Themsen, og så fest på en nedlagt fabrikk i Shoreditch - akkurat som det skal være i London. Helt utrolig stemning her, alle er ute på gatene ved midnatt og roper 'Happy New Year' det er klemmer og slengkyss til vilt fremmede, og en riktig festaften for londonerne.
  • Begynte gradvis med skolen, men ble fort høyt tempo der igjen. Jeg har levert essayet om Metropolis/tidlig 1900-tallsarkitektur, hatt presentasjon om samme emnet og jeg er nesten ferdig med fotoprosjektet (som jeg fikk a på for de som ikke visste det. litt stolt av det)
  • Begynt på nytt prosjekt på skolen, med 'site' i Hampstead - Londons største grønne lunge. Vi jobber i grupper på tre, og alle gruppene har fått hver sin ting som de skal utforske et sted de finner selv gjennom. Vi fikk to billedrammer, og holder på å finne ut av relasjonen mellom bildet som på en måte blir 2d når du ser det gjennom rammen, og alle proporsjonene til 'virkeligheten'. Hm, litt dårlig på å forklare det, vi er bare i startfasen av hele prosjektet fremdeles. Men veldig gøy, det er jo ganske direkte relatert til arkitektur, og jeg har vært heldig og fått en veldig bra gruppe.
  • Sosialt har det også skjedd litt. Jeg har vært på julebord med hele Skandinavian Kitchen; vi spiste middag og gikk på comedy club i Camden etterpå; veldig gøy. Jeg har truffet Maria og bandet et par ganger, koselig at de henger litt i London for tiden. Selv om London skal være full av dem ser jeg ikke så veldig mange kjendiser; kjendisspottingen i januar har vært spesielt dårlig - jeg har bare sett han ene fra Love Actually på joggetur i Hampstead (han spiller kompisen til det paret som gifter seg, som er forelsket i hun som blir spilt av keira knightly). Jo, også traff jeg på supportbandet til Iron Maiden, er bandet til datteren til Steve Harris (som grunnla iron maiden). Vet ikke om det sier det så mye.
  • Jeg har også søkt på masse skoler, se parisattac for detaljer om ucas-systemet som jeg også måtte gjennom. Jeg har også søkt på en privat arkitektskole i London, med eget søknadsskjema, egen portfolio i et annet format.. ja, brukt mye tid på dette. Det var altså Architectural Association, som den heter, så har jeg også søkt på University College of London (Bartlett faculty), Greenwich University, South Eastern University of London og University of Westminster. Jeg får også automatisk plass på London Metropolitans arkitektlinje om jeg står med 60 prosent eller mer, noe som kan se ut som er innenfor rekkevidde hvis jeg klarer å opprettholde gode karakterene jeg har fått så langt. Jeg håper litt på AA eller Bartlett, men aner ikke hvordan dette går. Blir spennende å se. Er egentlig fornøyd bare jeg får en plass et eller annet sted til høsten.
  • Fremover blir det mye jobbing, tror jeg. Reiser på tur med skole til Madrid neste uke, 6. til 10. februar. Den 15. får jeg besøk av Thea fra oslo, blir veldig koselig. Håper det går bra med alle dere - og ja, skal skjerpe meg og skrive mer fremover.