Wednesday 28 November 2007

Helg i Oslo

Så deilig det var å være tilbake i Oslo! Overrasker meg selv egentlig, jeg er jo bergenser, jeg skal jo ikke like Oslo. Men nå er det for sent. Det er gjort. Jeg er blitt glad i Oslo, og får en warm fuzzy feeling inside når jeg tenker på byen. Så ja, blir nok i allefall en tur til etter jul. Nå tror jeg nok at mye av det jeg kom på at jeg savner i London da jeg var i Oslo er mer norske enn osloske ting, men likevel. Deilig var det uansett.

Jeg stod opp grytidlig lørdag morgen, og var i Oslo rundt ett. Helt utkjørt etter en lang uke sov jeg i et par timer i nyoppredd, rent sengetøy og veldig myke sengen til Thea, som jeg fikk lov å bo hos for helgen. Ja, før det spiste vi forresten lunsj, deilig norsk lunsj med ferskt grovbrød, godt pålegg, frukt og kaffe. Nam! Om kvelden var det duket for julebord hos Ola, med masse hyggelige folk som jeg ikke kjente fra før av, men som var lett å bli kjent med over god mat og vin. Festen var lang og fuktig, og halve søndagen gikk med på å sove ut rusen, etterfulgt av Theas spesial: Bacon med sprinkle of egg (se bilde). Etter frokost/lunsj dro jeg til mitt kjære eks-kaffebrenneri hvor alt var som jeg husket det; varmt og koselig med samme kundene og skjønne baristaer, Og jeg fikk til og med å lage kaffe i tjue minutter, Det var stas, og jeg hadde visst ikke helt glemt gamle kunster. Jeg var innom Lallakroken for å hente kamera, ring, vekt og rosekopp, og møtte mine kjære ekskollegaer Adele og Jimmy på kafe etterpå. Leonard Cohen, stearinlys og søndagsaviser, kaldt ute og varmt inne... Det var fint ja. Etter det (for intensivt program er nødvendig med bare to korte dager til disposisjon) dro jeg til Sigurd og så film med Thea og Ola der. Veldig hyggelig, om noe uforståelige siste ti minutter av filmen (den var fransk). Hjem og sove, og opp halv fem neste morgen for å rekke 6.50-flyet til Stansted.



Tusen takk for meg, Thea, utrolig koselig å være på besøk - du er en dyktig vertinne. xx

6 comments:

Anonymous said...

Nettopp - en av mange gode grunner til kortere eller lengre opphold i utlandet: Man setter mer pris på det man har hjemme. Når hjemlengselen tar deg kan du f.eks. tenke på norske ølpriser, osteutvalget hos Rema1000, mørke og regn, vinmonopolet, kemneren etc etc. Frokost/lunch bildet så forresten veldig fristende ut.
Love from Auntie Bunny

Anonymous said...

Gratulerer med ny layout og nytt farge, en betydelig forbedring! Den rosa bakgrunnen du startet med var sikkert stilig men ikke så veldig lesbar. Flott også med flere bilder. Takk for sist!! papa

Andrea said...

Jada, der er jo negative sider ved Norge også, men det er jo tross alt mitt hjemland. Jeg har jo ingen planer om å flytte tilbake med det første. Angående layout så kommer jeg til å skifte den jevnlig, så du får nyte det mens du kan. Men enig at den er fin :) Takk for sist! Og takk for veldig koselig adventskalender, nå er rommet julepyntet med nisse på pulten.

Anonymous said...

Nå fikk jeg litt hikke :-) Vel og bra med Oslo, men ikke glem hvor du kommer fra, jenta!!!! Lekker blogg og veldig fint med bilder - kan du sende meg bildet av deg og hannah + deg ved fortausbord og hannah ved skolen? Please? m xxx
PS. Jeg har fått ny telefon, det er visst viktig nyhet. Det viktige er vel mest at jeg har nedlotte meg til å kjøpe Nokia (6500). Mest for å vise at jeg er åpen, dynamisk og endringsvillig :-))

Anonymous said...

Hei Andrea!Litt skuffende frekvens på nye rapporter fra London. Mye å gjøre? Eller kanskje alt hjemme i Kletteveien for å feire jul, sånn åndelig sett? Love a.Bunny

Andrea said...

hehe, ja begge deler egentlig. jeg har veldig mye på skolen for tiden - og med alle besøk og reiser unnagjort, og litt mindre jobbing mulighet til å komme ajour før juleferien. men neste fredag er det portfolioinnlevering, så tenkte å poste litt av det jeg har gjort på skolen i høst. ellers er det jo litt sånn nå at jeg ser dere jo alle om under to uker, så er liksom ikke så stor vits i å fortelle så mye. men kanskje det blir en bitteliten bloggpost til helgen... :)